Това заяви кандидатът за кмет на София от Продължаваме промяната - Демократична

...
Това заяви кандидатът за кмет на София от Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Борбата с корупция е дългосрочно предизвикателство, още от първия ден в общината я повеждаме

Това съобщи претендентът за кмет на София от " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Спаси София "  Васил Терзиев в предаването “Алтернативата ” с Илиян Василев.

 

Терзиев добави, че Общината прави и черни описи на компании, които не се оправят добре в работата си. “Това е методът да излезем от цикъла, в който едни и същи компании основават едни и същи проблеми. Но промяната на човек или компания, в случай че не се смени системата, няма да даде резултат. Трябва да вдигнеш равнището на средата. Добро обмисляне, транспарантни поръчки, засилен надзор, забележими резултати ”, това е работещата система добави той.

 

Терзиев разяснява и обвиняванията, че е визионер без действителен опит в общината. “Трябва да знаеш къде отиваш. Да знаеш какви са правилата. Да знаеш кое решение към крайната цел е задоволително. Много постоянно има хора и компании, които мислят единствено за идната крачка и нямат посока. Има и противоположното - голяма визия, само че без действителни крачки за реализирането ѝ.

 

Трябва да намериш средата - по какъв начин всяка последваща стъпка да води към задачата, а не да живеем в света на положителните планове. Имам опит, и то в огромни компании, по какъв начин се случва това ”, сподели претендентът за кмет на София. 

 

Той даде отговор и на въпроса за това каква е разликата да си сполучлив бизнесмен и сполучлив кмет. “Ако влизаш в политиката с концепцията, че това е компания, няма да имаш положителни резултати. Но аз съм взел участие в неправителствени организации, които съм изграждал от нулата. Те имат доста повече общо с администрацията, в сравнение с бизнеса. Там си измежду равни, отчетността и прозрачността са невероятни. Бил съм и в борда на Американския университет. Това е някакъв тип подготовка ”, изясни Терзиев. 

 

“Трябва да работиш с доста ползи, които си противостоят. Трябва да намираш разрези и да работиш в полза на всички. Същото е в общината, въпреки че мащабът е друг - работиш за всички, без значение дали те харесват или не, без значение дали си дали своят вот за теб или не. Не би трябвало да има привилегировани. Не би трябвало да имаш и никаква прочувствена обремененост. Ти си кмет на всички софиянци. Тоест страстта не би трябвало да въздейства на персоналните ти ползи ”, добави претендентът за кмет.

 

Терзиев изясни и кое е общото сред неправителствена организация, компания и община. “Винаги по-добрите резултати идват, в случай че имаш дълготрайна цел и правила, към които си обединил множеството хора. Ако си ги стимулирал, в случай че играете като тим, в случай че има вярното отношение. Тоест има припокриване като чисто редовно отношение към нещата ”, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР